Wydawnictwo Marginesy poleca książkę kulinarną Alicji Rokickiej: Gotuj! roślinnie

gotuj1Które pierogi są najlepsze? Polskie pierogi z niemięsem? Indyjskie samosy faszerowane ziemniakami i zielonym groszkiem? Latynoamerykańskie empanadas z czerwoną fasolą i warzywami? A może… wcale nie musisz wybierać?

Kuchnia wegańska nie ma przypisanego konkretnego miejsca. To fuzja różnych smaków, przypraw i składników – kuchnia bardzo autorska, pełna ciekawych połączeń. Alicja Rokicka, autorka bloga Wegan Nerd, zainspirowana podróżami po świecie dzieli się recepturami na swoje ulubione dania. Są tu przepisy na kapustę pekińską na kilka sposobów, odczarowaną polską pizzę, ravioli z fasolą, turbocynamonowe szwedzkie bułeczki, gruzińskie chaczapuri, wun sen, czyli szklany makaron prosto z Tajlandii, kolorowe sałatki, kojące makarony i kluski, roślinny street food, ale także pożywne dania jednogarnkowe i zapiekanki. A wszystko to okraszone dozą szaleństwa i zabawy.

Gotuj! roślinnie to książka dla osób kochających gotować, z zajawką na fajne pomysły. A w szczególności lubiących dobre jedzenie i chcących się nim dzielić.

***

Alicja Rokicka – weganka, autorka książek kucharskich i kulinarna influencerka. Od dziesięciu lat prowadzi warsztaty kulinarne w całej Polsce. Kocha podróże i odkrywanie nowych smaków. Obecnie mieszka nad polskim morzem i pewnie planuje kolejną wycieczkę.                                   

***

gotujAlicja Rokicka

Gotuj! roślinnie

Wydawnictwo Marginesy Sp. z o.o.
ISBN 978-83-67996-20-4 cena: 62,90 zł
Stron 320 Okładka miękka 
Kategoria: Kulinaria, przepisy kulinarne
01-527 Warszawa ul. Mierosławskiego 11a
tel./fax.: +48 22 663 02 75
e-mail: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.
https://marginesy.com.pl